Webshop

Welkom in de webshop van Celicia Ceramics. Hier kun je historisch geïnspireerde stukken aardewerk kopen. Prehistorisch, Romeins, Middeleeuws en modern werk, van serviesgoed tot speelgoed en sierobjecten, het aanbod is divers en wisselend.

Aangezien alle stukken handgemaakt zijn kunnen er, zeker bij nabestellingen, kleine variaties in afmeting en kleur ten opzichte van de getoonde foto bestaan.
De werkstukken zijn gemaakt van aardewerk. Sommige stukken worden met een kleurafwerking aangeboden. Bij serviesgoed is dit vaak met een transparant glazuur als afwerking aan de binnenzijde. Officieel is dit niet vaatwasserbestendig en niet 100% langdurig voedselveilig; dit wil zeggen dat er geen zure (voedings)middelen voor langere tijd er in moeten blijven staan. Water kan altijd door het aardewerk heen gaan “zweten” daarom raad ik het gebruik van een onderschotel aan. Sommige stukken kunnen ook als steengoed worden aangeboden. Het stuk wordt dan op een hogere temperatuur gebakken waardoor het vaatwasserbestendig wordt, en in combinatie met een glazuurafwerking voedselveilig is.

Heb je interesse in een stuk of heb je een vraag over historisch (geïnspireerd) aardewerk en of ik dat voor je zou kunnen vervaardigen, neem gerust contact met me op via esterschraven@hotmail.com. Houd er hierbij rekening mee dat op te vervaardigen werkstukken een ruime levertijd zit, minimaal een maand, het is immers handwerk.